PREGUNTES FREQÜENTS

Dubtes sobre la venda

INFORMACIÓ SOBRE LA VENDA
Què és l’Ekomercat?

Ekomercat és una plataforma de compra directament al productor o artesà, per tant les comandes s’enviaran al productor/artesà i ell servirà els productes que s’hagin demanat. Sense intermediaris.

Què necessito per ser venedor?

És necessari que disposis de tots els permisos necessaris per tal de que puguis dur a terme la venta dels teus productes, ja que ets tu i no l’Ekomercat qui ven els productes. Et demanarem que tinguis un NIF o CIF donat d’alta per tal d’emetre i acceptar factures.

Quins tipus de productors i artesans hi ha a l’ekomercat?

Dins l’Ekomercat hi ha petits productors, de proximitat, ecològics o en procés de conversió i petits artesans, si vols formar part d’aquest mercat en línia, els teus productes haurien de complir aquestes condicions.

Què rebré quan es faci una comanda dels meus productes?

Quan un usuari faci una comanda, rebràs inmediatament un correu electrònic amb la informació dels productes que solicita. Periòdicament també rebràs un ingrés amb dels diners corresponents a les compres, excepte les comissions.

Què he de fer quan rebi una comanda?

Com a venedor, ets el responsable de la preparació i enviament dels productes comprats. Des d’Ekomercat t’ajudarem en la gestió de les comandes des de la nostra àrea de venedor. També et podem ajudar amb la paqueteria i aconsellar amb la logística.

Com funcionen les despeses d’enviament?

Dins l’àrea de venedor configuraràs les despeses d’enviament, en funció de l’empresa de logística que facis servir. Aquestes despeses, seran carregades directament en la compra. També pots optar per carregar aquestes despeses en el preu dels teus productes.

INFORMACIÓ SOBRE EL PAGAMENT
Quines comissions s’apliquen durant el procés?

Només pagues si vens. Ekomercat cobrarà una comissió de l’import de la venda, però hi ha altres comisions bancaries o de PayPal degut als pagaments i transaccions que seràn soportats per l’Ekomercat. Aquí hi ha els detalls sobre les comissions aplicades, però per fer-ho fàcil, al final l’import que rebràs serà un 7% menor que el de la venta.

Com rebré els diners de la comanda?

Rebràs els diners de les comandes mitjançant una tranferència bancaria. En general, et farem el pagament de totes les teves comandes un cop per setmana, però podem acordar terminis i formes de pagament personalitzades.

Quins mètodes de pagament s’accepten?

Es pot pagar mitjançant targeta bancària o Paypal. Des de l’Ekomercat, continuarem buscant mètodes de pagament més ètics que el treball amb entitats bancaries o grans plataformes de pagament, per tant, en un futur, intentarem oferir noves alternatives.

És segur comprar a Internet?

La teva navegació per l’Ekomercat està encriptada amb el protocol https, per tant ningú més tindrá accès a les teves dades. D’altra banda, a l’Ekomercat ens prenem molt seriosament la seguretat i entres altres coses, no guardarem les dades de la teva targeta, per tant, ningú podrà accedir a les teves dades bancàries a través nostre.

COMANDES I DEVOLUCIONS
Com puc saber en quin estat està una comanda?

Accedint al teu compte de venedor, tindràs la informació de l’estat de les teves comandes: Rebuda, Confirmada, Enviada… Un cop enviada, sempre que les empreses de transport et facilitin un codi de seguiment, ens el podràs informar per a que els compradors tinguin encara més informació del moment en que ho rebran.

Poden cancel·lar o modificar la meva comanda?

En qualsevol moment, un usuari pot cancel·lar o modificar la teva comanda accedint al seu compte. Si ja ha estat enviada, i no hi hagués temps d’avisar als missatgers, perdrien les despeses d’enviament però els hi hauries de retornar el cost dels productes.

Què he de fer si tinc alguna queixa sobre la comanda?

Si els usuaris tenen alguna queixa, contactaran directament amb tu. Com que la  compra és directa als productors, tu ets el responsable de la qualitat en els productes i en l’enviament. Igualment, a l’Ekomercat ens importa molt la teva satisfacció i si vols, contactan’s i explica’ns la seva queixa i intentarem que es pugui solucionar el problema i que no torni a passar.

Poden retornar un producte?

Un usuari pot retornar qualsevol producte si no està satisfet sense cap condició durant els primers 7 dies després d’haver-lo rebut. Caldrà que te’l reenvii amb l’envoltori original i li hauràs de retornar els diners. Només perdria les despeses de l’enviament.

Encara tens dubtes? Pregunta’ns