PREGUNTES FREQÜENTS

Dubtes sobre la compra

INFORMACIÓ SOBRE LA COMPRA
On estic comprant?

L’Ekomercat és una plataforma de compra directament al productor o artesà, les teves comandes s’envien al productor o artesà i ell et servirà els productes que hagis demanat. Sense intermediaris.

Quins tipus de productors i artesans hi ha a l’Ekomercat?

L’Ekomercat és un mercat en línea per a productors, principalment ecològics o en procés de conversió i petits artesans.

Com rebré les meves comandes?

Els productors t’enviaran allà on puguin (cada productor decideix on vol vendre els seus productes) les teves comandes mitjançant empreses de missatgeria. Sempre que siguin productes frescos, s’enviaran amb transport refrigerat. Des de l’Ekomercat ajudem els productors amb la logística per tal que puguin arribar a enviar a tot arreu, però cadascú decideix on pot enviar-ho. També pots passar a buscar els productes als nostres punts de recollida.

Quan tardaré en rebre la meva comanda?

Com la compra és directa al productor, dependrà de la capacitat de cada productor per poder enviar-la el més aviat possible. L’Ekomercat envia inmediatament la comanda al produtor i en fa un seguiment per tal que ho rebis el més aviat possible. En general, el temps  per rebre una comanda és de 2 a 4 dies.

Els preus dels productes inclouen IVA?

Tots els preus que s’indiquen inclouen l’IVA o altres impostos que pugui correspondre. No obstant, els preus no inclouen les despeses corresponents a l’enviament de les comandes, que es detallen apart i han de ser acceptats.

Per què hi ha moltes despeses d’enviament?

Com la compra és directa als productors i artesans, cada comanda es divideix en funció dels diferents productors. Cada venedor ha de suportar unes despeses d’enviament diferents, en les teves comandes pots veure més d’una despesa d’enviament.

INFORMACIÓ SOBRE EL PAGAMENT
Quins mètodes de pagament s’accepten?

Podras pagar mitjançant targeta bancaria, Paypal o fent una transferència. Cal tenir en compte que si fas el pagament mitjançant una transferència, les teves comandes no s’enviaran fins que haguem rebut el teu ingrés.

És segur comprar a Internet?

La teva navegació per l’Ekomercat està encriptada amb el protocol https, per tant ningú més tindrá accès a les teves dades. D’altra banda, a l’Ekomercat ens prenem molt seriosament la seguretat i entres altres coses, no guardarem les dades de la teva targeta, per tant, ningú podrà accedir a les teves dades bancàries.

COMANDES I DEVOLUCIONS
Com puc saber en quin estat està la meva comanda?

Accedint al teu compte, tindràs la informació de l’estat de les teves comandes: Rebuda, Confirmada pel productor, Enviada… Un cop enviada, sempre que les empreses de transport ens facilitin un codi de seguiment, podràs tenir encara més informació del moment en que la rebràs.

Puc cancel·lar o modificar la meva comanda?

En qualsevol moment, pots cancel·lar o modificar la comanda accedint al teu compte. Si ja ha estat enviada, i no hi hagués temps d’avisar als missatgers, perdries les despeses d’enviament però se’t retornaria el cost dels productes.

Què he de fer si tinc alguna queixa sobre la comanda?

Si tens alguna queixa, pots contactar directament amb el productor/a. Com que la teva compra és directa als productors, ells són els responsables de la qualitat en els productes i en l’enviament. Igualment, a l’Ekomercat ens importa molt la teva satisfacció i ens agradaria que ens contactis i expliquis la teva queixa. Intentarem que es pugui solucionar el problema i que no torni a passar.

Puc retornar un producte?

Pots retornar qualsevol producte si no estàs satisfet sense cap condició durant els primers 7 dies després d’haver-lo rebut. Cal que el reenviis al venedor amb l’envoltori original i et retornarà els diners. Només perdràs les despeses de l’enviament. Aixó sí, hi poden haver condicions especials en el cas de productes frescos.

Encara tens dubtes? Pregunta’ns